Stamtafel Weert - De dvd over het boek "Stamtafel Weert"

 

Deze dvd is gemaakt naar aanleiding van het boek  Stamtafel Weert dat door Stichting De Aldenborgh Weert  en Stichting Veldeke Weert in november 2015 is uitgegeven.

Binnen twee maanden waren alle 500 exemplaren van het boek uitverkocht. Niet alleen schreven twaalf Weerter schrijvers vanuit hun belevenis verhalen over het historische caféleven in Weert tussen 1900 en 1970. Maar ook zijn tijdens een tiental zogeheten stamfafelmiddagen beeld- en geluidsopnamen gemaakt van Weertenaren die verhalen vertelden over het caféleven en de sfeer van weleer, waaronder veel anekdotes.

Deze stamtafelmiddagen vonden plaats in de stad Weert en de buitengebieden Boshoven, Laar, Leuken en Altweerterheide. Swartbroek en Tungelroy zijn uiteraard ook belicht. 

Op basis van al dit dvd-materiaal heeft videobewerker en uitgever Math Ramakers een dvd-compilatie gemaakt van de smeuïge ‘vertelsels’ van kasteleins, kasteleinskinderen en stamgasten variërend in leeftijd van 50 tot over de 90 jaar.

Dat zij allen hun eigen verhaal doen in het Weerter dialect (Wieërts) afgewisseld met oude foto’s en muziek maakt deze dvd tot een unieke dvd.

De beelden zijn ingedeeld in vijf hoofdstukken, de indeling hiervan ziet u als een menu meteen op uw beeldscherm als u de dvd opstart. U kunt uiteraard via het menu naar believen ook kiezen uit één van de vijf hoofdstukken of afzonderlijke onderwerpen uit elk hoofdstuk.

LET OP:

de geluidsopnamen van het gesproken woord kan afwisselend van kwaliteit zijn. Dat ligt niet aan uw apparatuur.

Op elke stamtafel locatie en door de verscheidenheid van vertellers klinkt het gesprokene nu eenmaal anders,

maar wel authentiek.

 

Speelduur: 75 min

€10,00

Release: September 2017