Tussen 1430 en 1550 beleeft Weert zijn  Gouden Eeuw. Daarna  zakt de eens zo succesvolle  handels- en marktplaats  weg in een diepe  winterslaap. Het duurt tot diep in de 19de eeuw voor de stad  wakker schiet  en vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw op allerlei terreinen een groeispurt doormaakt. Weert wordt  industriestad. Bedrijven zoals Smeets Drukkerij, de Wertha, de Bera en Philips komen op en verdwijnen.

Dit fotoboek laat zien hoe de stad buiten de singels in ruim een eeuw verandert. Oude  fabrieksterreinen  maken plaats voor woonwijken, het straat beeld van

Den Dries uit 1900 is  met enige moeite nog te herkennen in de Stationsstraat. Ook ziet u hoe de tram- de 'Lieëgluiper'-  over de Maaspoort  naar Maaseik tuft, langs de oude Matthiaskapel. Lees de geschiedenis van de van Hornes, de opkomst en afbraak van verpleegsterflat ''t Biekaer en natuurlijk de story over Johnny Hoes, de koning van het levenslied.

De oude foto’s op de linkerpagina  en de kleurenfoto's van nu op de rechterpagina geven de verandering weer. Voor veel oudere Weertenaren zal ook deze uitgave een feest van herkenning zijn, terwijl jongeren en nieuwkomers een inkijkje krijgen in Weert van vroeger.

Het verleden en heden van de stad worden in dit boek op een unieke manier verbonden.

U kunt het boek reserveren/bestellen voor €22,00